Hovedside  ||  Informasjon  ||  Tjenester  ||  Nyttige tips  ||  Linker  ||  Arkiv  ||  Kontakt  ||  Kundeservice  || Tilbake


14. februar 2013

Ventetiden over:
Nå kan du kjøpe Microsoft Surface
med Windows RT

Microsofts etterlengtede nettbrett: Surface - med Windows RT kan kjøpes i Norge i dag. - Vi har laget et smalt produkt, en "Rolls Royce", rett og slett for å vise hva man kan gjøre med Windows RT sier teknologidirektør Børge Hansen i Microsoft.

I dag, knappe fire måneder etter den amerikanske lanseringen slipper Microsoft det etterlengtede nettbrettet Surface RT i Norge.

Microsoft går bredt ut, og brettet kan kjøpes i fire store kjeder, samt Microsofts egen nettbutikk, allerede i dag.

Brettet er smalt, vi ar laget en Rolls Royce, for å vise hva man kan gjøre med Windows RT, sier teknologidirektør Børge Hansen i Microsoft.

- Vi mener Surface RT er for alle, men vi har hovedfokus på forbrukere, sier Børge Hansen.

Brettet får en veiledende utsalgspris på 3890 kroner for 32 GB-utgaven og 4590 kroner for 64 GB. Vær imidlertid obs på at operativsystemet drar rundt 20 GB.....

Surface RT har 10,6-tommers skjerm med en oppløsning på 1366x768 piksler, veier 676 gram uten omslag og drives av en firekjernet Nvidia Tegra 3-prosessor.

Surface kjører Windows RT, som betyr at det kun kan kjøre applikasjoner som er forhåndsgodkjent gjennom Microsofts App Store. En tilnærmet full versjon av Office-pakken følger imidlertid med på kjøpet.


INGEN "IPAD-KILLER":
Microsoft har ikke laget Surface for å ta knekken på konkurrentene. Den skal først og fremst vise hva Windows RT er god for, for både forbrukere og markedet forøvrig.

Velutstyrt
Kamera på begge sider. Fint tastatur, praktisk kickstand, og porter.
- Porter er ellers ukjent i tablet-markedet, sa en stolt Windows-sjef i Microsoft Christian Almskog.
Tastaturet kommer i tre farger, Office-pakka (unntatt Outlook) følger med.

Nettbrett/PC
– Surface skal spenne over det hele: Alt du vil gjøre på kontoret, og alt du vil gjøre i hjemmet, forteller administrerende direktør Hege Skryseth i Microsoft Norge.
– Den skal brukes til å både konsumere og produsere, fastslår Windows-sjef Christian Almskog i Microsoft.
– For eksempel har den porter som har vært uhørt på nettbrett-markedet frem til nå, fortsetter han.
Microsoft er altså veldig fokusert på hva Surface skal være: En slags blanding av en PC og et nettbrett.

Vil gi business til partnere
- For hver krone Microsoft tjener skal partnerne våre tjene ni, sier Børge Hansen.
Derfor har også Microsoft en greiere løsning mot app-utviklere enn hovedkonkurrenten Apple.
Der Apple nekter andre å tjene egne penger inne i App Store, men krever sine 20 prosent av alle abonnementer og likenende er Microsofts vurdering en annen:
- Din business er din business, sier Hansen.

Som for å bevise det var også Per Einar Dybvik i Wimp tilstede på pressekonferansen. Han fortalte at en Windows RT-app er på vei fra musikktjenesten, men at den ennå ikke er helt klar.

En formfaktor mange vil ønske seg
- Det er et enormt behov i markedet for både å produsere og konsumere innhold, sier Microsoft-sjef Hege Skryseth i dag. - Vi er optimistiske og tror dette er en formfaktor som mange vil ønske seg, sier hun.
 

"Touch-Cover" og mus som EKSTRAUTSTYR:
Noen av Surface-utgavene kommer med tastaturet "Touch Cover" inkludert, som sammen med Surfaces innebygde stand kan gjøre brettet mer PC-aktig. De gir også ut en egen mus.

Xbox Live, Xbox Smartglass, Skydrive og Xbox Music integrert
"Sky-tjenesten" til Microsoft spiller en mer sentral rolle i nye Windows. SkyDrive er en nettbasert lagringstjeneste som er tilgjengelig for alle med en Windows Live-konto.
Ved hjelp av skytjenesten får brukerne tilgang til sitt digitale innhold fra hvilken som helst maskin, de kan samarbeide om dokumenter, dele bilder og mye mer.
I tillegg blir Xbox Live, Xbox Smartglass og Xbox Music å finne.
 

Microsoft: Info om Surface

VG-test av Surface

 

Gå til toppen

 

 

 


ProPC - en del av MultiTeam - ePost: [email protected]